flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нові співробітники Служби судової охорони присягнули на вірність народу України

17 жовтня 2023, 15:32

До лав територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області прибули нові співробітники. Відкрили урочисте складання Присяги виконанням Державного Гімну.

Начальник територіального управління полковник Служби судової охорони Олександр Рибак привітав судових охоронців з початком нового етапу в житті.

Приємно відзначити, що попри всі виклики сьогодення служба продовжує нарощувати свій потенціал молодими кадрами. Хоча й невеликими кроками ми рухаємось вперед. Впевнений, ви зробили правильний вибір і гармонійно увійдете у нашу велику дружню сім`ю, і гідно виконуватимете службові обов`язки на благо Батьківщини, нашого територіального управління та Служби судової охорони й системи правосуддя в цілому, - зазначив керівник.

Один за одним судові охоронці проголосили слова Присяги та скріпили її своїм підписом.

Непохитно стояти на сторожі громадського порядку, дбаючи про безпеку кожного, хто перебуває в стінах будинків правосуддя, припиняти прояви неповаги до суду, забезпечувати цілісність та недоторканість приміщень і майна судів - це далеко не повний перелік функцій, покладених нині на співробітників Служби судової охорони.

Кожен охоронець Феміди має бути особливо пильним і готовим до будь-яких нештатних ситуацій, вміти діяти на упередження, запобігаючи ескалації конфлікту, володіти навичками застосування зброї та спецзасобів, підтримувати належний рівень фізичної підготовки. Крім того, мати належний рівень знань нормативної бази, дотримуватись Конституції та законів України, а також правил етичної поведінки у спілкуванні з громадянами.