flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cхвалено концепцію прямих зв’язків судів з громадськістю

27 липня 2017, 09:23

Судова система має встановлювати прямі зв’язки із суспільством, брати активну участь у просвітницьких та навчальних програмах, популяризувати роботу судів через розробку інформаційно-просвітницьких програм.

Про це ідеться в Концепції прямих зв’язків судів із громадськістю, розробленій відповідно до висновку КРЄС та схваленій Комунікаційним комітетом системи правосуддя.

Документ розроблено в межах плану діяльності робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя, до якої входять представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Верховного Суду України, Національної школи суддів, Державної судової адміністрації.

Очікується, що реалізація Концепції дасть змогу узагальнити досвід прямих зв’язків, що існує у судах України, розробити методичні рекомендації щодо чинних та нових програм охоплення та поширити практику прямих зв’язків у судах, органах та установах системи правосуддя.

Відповідно до затвердженого плану заходів з впровадження Концепції на 2017 рік, з метою ознайомлення із документом та існуючим досвідом прямих зв’язків заплановано проведення п’яти заходів у Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі.

Згідно інформації, що розміщена 24.07.2017 р. на сайті zib.com.ua

(http://zib.com.ua/ua/129625-koncepciyu_pryamih_zvyazkiv_sudiv_z_gromadskistyu_shvaleno_t.html)