flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мін'юст визначив, якими сайтами можуть користуватися засуджені

07 листопада 2017, 14:17

Міністерство юстиції України затвердило перелік веб-сайтів, до яких дозволяється доступ засудженим. Про це йдеться у наказі Мін'юсту від 1 серпня 2017 року № 1275/5.

       У переліку визначено, що засуджені можуть користуватися офіційними веб-сайтами органів державної влади України, державних установ, місцевого самоврядування, офіційними веб-сайтами інших країн, їх посольств. 

       Також засуджені можуть переглядати сайти зареєстрованих засобів масової інформації, міжнародних організацій, установ та організацій, що відносяться до сфери освіти та науки, зокрема сайти навчальних закладів, сайти установ та організацій, що відносяться до сфери культури та мистецтв, закладів охорони здоров’я, сайти політичних, громадських та релігійних організацій, спортивні, творчі, довідкові та юридичні веб-сайти.

       На підставі затвердженого переліку адміністрація установи виконання покарань чи слідчого ізолятора розробляє список електронних адрес, до яких дозволяється доступ. За заявою засуджених список може бути доповнений адміністрацією установи електронними адресами, зміст яких не суперечить вимогам статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу України.

       При цьому засудженим забороняється користуватися соцмережами, відвідувати сайти, що пропагують жорстокість, насильство, еротичного або порнографічного змісту, та сайти, що можуть негативно вплинути на психічний стан засудженого.  

       Заборонено також писати коментарі або листи та реєструватися на сайтах. Водночас засуджені можуть створювати електронну поштову скриньку та користуватися нею під контролем адміністрації установи.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»