flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписано Меморандум про взаєморозуміння з питань протидії наркотикам та організованій злочинності

28 листопада 2017, 10:01

24 листопада 2017 року підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державною судовою адміністрацією України та проектом "ДІЯ-ЄС: Заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності. Інтенсивне співробітництво та нарощування потенціалу для боротьби з організованою злочинністю у сфері наркоторгівлі вздовж героїнового маршруту".

Метою Проекту є сприяння запобіганню та ефективній боротьбі з організованою злочинністю, у тому числі з незаконним обігом наркотиків вздовж так званого "героїнового маршруту" з/до Афганістану для більш ефективної боротьби з організованою злочинністю у сфері наркоторгівлі та створення належної довіри й налагодження мережі контактів між ними, що дозволить їм співпрацювати на (між-) регіональному рівні шляхом:

  • надання сприяння у прийнятті ефективної політики та оперативних заходів, що відповідають міжнародним стандартам прав людини і верховенства права, а також узгоджуються з відповідними стратегіями та політикою ЄС;
  • створення сприятливого середовища для посилення міжрегіонального й міжнаціонального співробітництва у сфері боротьби з організованою злочинністю та незаконним обігом наркотиків, забезпечуючи при цьому дотримання прав людини і верховенства права.

Проект "ДІЯ-ЄС: Заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності" реалізовуватиметься 48 місяців: з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2020 року. Фінансується Європейською Комісією (Генеральним директоратом з міжнародного співробітництва та розвитку (DEVCO).

Проект зосереджений на країнах вздовж різних напрямків так званого "героїнового маршруту" з/до Афганістану, охоплюючи в основному Південну Азію (Афганістан, Іран, Пакистан), Середню Азію (Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан), країни Східного Партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна), Західні Балкани (Албанія, Боснія і Герцеговина, Колишня Югославська Республіка Македонія, Чорногорія, Сербія, Косово) і Туреччина, а також ключові країни у Східній Африці (орієнтовно Кенія, Мозамбік, Танзанія).

Виконавцем Проекту "ДІЯ-ЄС: Заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності" є Міжнародна та ібероамериканська фундація з адміністрування і громадської політики (FIIAPP).